Alışveriş Sepeti

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Senin Periyodun

Hadi periyotlar hakkında konuşalım

Kimileri için periyotlar hakkında konuşmak rahatsız edici olabilir, ancak vücudumuz ve regl dönemimiz hakkında bilgi sahibi olmak salığımız da dahil olmak üzere birçok nedenden dolayı oldukça önemlidir.

Kadın anatomisi ve menstrüasyon ile ilgili bilgilerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Umarız periyotlar hakkında soru veya endişelerinize yanıt oluruz.

OC_Illustrations_Ballet-shoes-pink2-5-800x800

İlk reglim

Su aktiviteleri için uygun

Kadın anatomisi

OrganiCup İkon 3

Adet döngünüz

Kuruluk ve tahriş yapmaz

Kan pıhtıları ve sizin döngünüz

OC_Illustrations_Weight-Lifts-600x600

Ağır periyotlar

Uyurken rahatça kullanabilirsin

Düzensiz periyotlar

PERİYOTLAR HAKKINDA KONUŞALIM:

İLK REGLİM

İlk kez regl olmak için ister sabırsızlanın ister sabırsızlanmayın; her iki durumda da ilk regl döneminiz yaşamınızın dönüm noktalarından biridir.

İlk regl dönemi nüfusun yaklaşık yarısı için bilinmeyenlerle dolu göz korkutucu bir durum olarak hissedebilir.

Ancak dikkat etmeniz gerekenleri biliyorsanız ve zamanı geldiğinde ne yapacağınıza hazırsanız, bu yeni aşamaya ne kadar sorunsuz geçtiğinize siz de şaşıracaksınız.

Regl dönemi farklı yaşlarda başlar, genellikle 10-14 yaş aralığındadır. Ortalama başlangıç yaşı ise 11 ila 13’tür.

Bazıları “menarş” (ilk regl dönemini anlatan teknik terim) dönemini erken yaşlarda tecrübe ederken (8 veya 9 yaş gibi ), bazıları aralığın üst seviyesinde 16 veya 17 yaşında yaşayabilir.

Herkes farklıdır, henüz ilk regl döneminizi yaşamadıysanız sabırsızlanmayın. Regl olmak için unutmayın ki hala periyotlarla dolu 40 seneniz var.

Regl nedir ve neden regl oluruz?

Menstrüasyon veya regl periyotları hamile kalmanızı sağlayan aylık bir döngüdür.
İlk kez regl olmanız, vücudunuzun sizi yetişkinliğe ve potansiyel olarak bir gün ebeveynliğe doğru geçiş yapacağınızı gösterme şeklidir.
Aylık döngü sırasında, rahim duvarları döllenmiş yumurtayı desteklemek için besin ve kan ile doldurur.
Yumurta döllenmediğinde rahim astarı bozulur ve vücudunuz ondan kurtulur.
Bu tehlikeli bir durum değildir. Tam tersine çok sağlıklıdır ve vücudunuz bu işlemi menarş (ilk regl) dan menopoza kadar ortalama her 23-35 günde bir yapmaya devam eder.

İlk reglimi ne zaman olurum?

İlk reglinin ne zaman olacağını tam olarak tahmin etmenin bir yolu yoktur ve bunu başlatmak için de yapabileceğiniz hiçbir şey yoktur. Ancak, ilk regl döneminizi (veya menarşınızı) olmadan önce, ergenliğe başladığınızı gösteren işaretler vardır.
Göğüsleriniz gelişmeye başlar
Kasık kılları ve koltuk altı kılları ortaya çıkmaya başlar
Bazen ani bir büyüme atağı yaşanır.
Bu değişiklikler genelde ilk reglinizin gerçekleşmesinden 1- 2 yıl öncesinde görülmeye başlar.
Menarştan birkaç ay önce; beyaz veya soluk sarı renkli bir akıntı fark edebilirsiniz. Bu da ilk regl dönemine hazırlıklı olmanızı sağlayacak diğer bir belirtidir.
Irk, genler; ağırlık ve çevre gibi dış faktörler de dahil olmak üzere menarşın gerçekleşme sürecini etkileyen birçok etken vardır.
Genellikle annelerimizin regl olduğu yaşlarda kızları da regl olmaya başlar. Bu yüzden annenizle bu konuyu paylaşmak ve ona ne zaman ilk regl dönemini geçirdiğini sormak iyi bir fikirdir.
Buna Alternatif olarak, herhangi bir endişenizi; bir doktor, öğretmen ya da okul hemşiresi gibi güvenilir bir yetişkinle paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda bu kişiler aklınızdaki sorulara cevap bulmanıza da yardımcı olacaklardır.

İlk reglime hazırlanmak için ne yapmalıyım?

İçinizin rahat olsun diye, içine yeni bir iç çamaşırı, günlük ped, ped veya mini model regl kabını (OrganiCup) koyabileceğiniz küçük bir “dönem kiti” oluşturmak iyi bir fikir olabilir.
Eğer ped veya tamponları seçerseniz banyonuzda yeterli stok olduğuna emin olun. Ama menstüral kabı seçerseniz sadece bir adet olması yeterlidir.

Bu dönemde hangi ürünleri kullanmalıyım?

Süpermarkette veya eczanelerde kadınlara özel hijyen reyonuna baktığınızda çok büyük bir ürün skalası varmış gibi hissedebilirsiniz. Ancak bu bölüm genellikle 3 basit kategoriye ayrılır:
Ped:
Pedlerin yapışkan bir alt kısmı vardır ve vücudun dışına temas ederler. Akışı emmek için iç çamaşırınıza yapıştırılarak yerleştirilirler. Kanatlı ya da kanatsız olmak üzere; hafif, orta ve ağır akışları absorbe etmek için çeşitli kalınlıklarda seçenekleri olur. Regl döneminiz başlamadan önce iç çamaşırınıza ped yerleştirme alıştırması yapabilirsiniz. Pedler her 4-6 saatte bir değiştirilmelidir.
Tampon:
Farklı boyutlarda bulunan tamponlar, regl kanınızı emmek için vajinaya yerleştirilir. İpli kısmı vajinanın dışında kalır ve tamponu çıkarmak için kullanılır. Tamponlar her 4-6 saatte bir değiştirilmelidir.
Menstrual kaplar:
Regl kabı olarak da bilinen Allmattres regl kapları (OrganiCup) giderek daha popüler hale geliyor.
Menstrüel kanınızı toplamak için vajinaya katlanarak yerleştirilen yıkanabilir ve tekrar kullanılabilir kaplardır.
Regl kabı; yumuşak, alerji dostu, tıbbi sınıf silikondan üretilmiş hem vücudunuz için çok sağlıklı hem de çevre dostudur.
Vajinanızın içinde 12 saate kadar risksiz kullanılabilir, böylece regl kabını yerleştirdikten sonra gün sonuna kadar unutabilirsiniz. Gençler için model Mini’yi öneririz.
İpucu: Eğer okuldaysanız ve regl olmaya başladıysanız, okul hemşirenizden ya da öğretmeninizden yardım isteyebilirsiniz. Ellerinde regl ürün desteği olması gerektiği için size yardımcı olacaklardır. Bunu yapmakta kendinizi rahat hissetmelisiniz.

Normal kanama ne kadardır?

Regl döneminizde çok fazla kan dışarı atılıyor gibi görünebilir, ancak gerçekte, her seferinde sadece 30-50 ml regl kanı serbest bırakırsınız (Bu ölçü sadece likit kanı referans alır).
Bazı kişiler biraz daha fazla kan serbest bırakılıyor olabilir, ancak şiddetli kramp, mide bulantısı veya diğer yan etkiler yaşamıyorsanız, bireysel akışınız normal kabul edilebilir.
Genellikle akış, başlangıçta daha hafiftir ve düzenli bir akışa geçmesi biraz zaman alabilir.
Eğer daha ağır bir akışınız varsa, bazı kan pıhtılarının da döneminiz boyunca ortaya çıktığını göreceksiniz.

Regl dönemim ne kadar sürmelidir?

Regl döneminiz (adet dönemi) 2 ila 7 gün arasında sürebilir.
İlk dönemler genellikle daha hafiftir ve başlangıçta düzensiz olabilir.
Günümüzde regl sürenizi takip etmenize yardımcı olacak çok sayıda uygulama vardır, böylece regl düzeninizi izleyebilir ve buna göre plan yapabilirsiniz.
(adet) döneminizin çok ağır geçtiğini veya 7 günden uzun sürdüğünü düşünüyorsanız, tavsiye için doktorunuza danışın.

İlk regl (adet) dönemi ağrı verir mi?

En yaygın fiziksel dönem semptomlarından bazıları şunlardır (Kişiden kişiye değişiklik gösterebilir)
• Regl (adet) dönemi krampları (mide bölgenizde veya belinizde hafif ağrı)
• Hassas veya şişmiş göğüsler
• Yorgunluk ve ruh halinde ani değişimler
• Şişkinlik hissi
Bu reaksiyonları ilk birkaç periyotta duygusal olarak hissetmeniz gayet normaldir.
Bu süre zarfında, kendinize karşı nazik olun, vücudunuzu dinlediğinizden emin olun ve gerektiğinde bolca dinlenin.
Size yakın olan insanlarla nasıl hissettiğiniz hakkında konuşmaktan korkmayın.
Nazik egzersiz, ılık bir duş veya sıcak su torbası; regl kramplarını rahatlatabilir. Bunların yani sıra gerektiğinde reçetesiz ağrı kesiciler de rahatlamaya yardımcı olabilir. (Tavsiye için doktorunuza veya eczacınıza danışın).

PERİYOTLAR HAKKINDA KONUŞALIM:

KADIN ANATOMİSİ

İlk kez regl olmak için sabırsızlansanız da sabırsızlanmasanız da; yaşamınızın dönüm noktalarından biridir.

İlk regl dönemi nüfusun yaklaşık yarısı için bilinmeyenlerle dolu göz korkutucu bir durum olarak hissedebilir.

Ancak dikkat etmeniz gerekenleri biliyorsanız ve zamanı geldiğinde ne yapacağınız ile ilgili hazırsanız, bu yeni aşamaya ne kadar sorunsuz geçiş yaptığınıza siz de şaşıracaksınız.

Regl dönemi farklı yaşlarda başlayabilir, genellikle 10-14 yaş aralığındadır. Ortalama başlangıç yaşı ise 11 ila 13’tür.

Bazıları menarş” (ilk regl dönemini anlatan teknik terim) dönemini erken yaşlarda tecrübe ederken (8 veya 9 yaş gibi ),bazıları ise aralığın üst seviyesinde 16 veya 17 yaşında yaşayabilir.
Herkes farklıdır, henüz ilk regl döneminizi yaşamadıysanız sabırsızlanmayın. Regl olmak için unutmayın ki hala periyotlarla dolu yaklaşık 40 seneniz var.

OrganiCup Merak Edilenler

Hangi modeli kullanmalıyım?

• A modeli, vajinal doğum yapmamış kadınlar içindir.
• B modeli, vajinal doğum yapan kadınlar içindir.
• Mini modeli, Teenager yani gençler içindir (vajinal zar endişesi olmayan)

Cinsel ilişkiye girmemiş olanlar Regl Kabı (OrganiCup) kullanabilir mi?

Evet, daha önce cinsel ilişkiye girmediyseniz Allmatters Regl Kabı (OrganiCup) kullanabilirsiniz.
Eğer vajinal zar sizin için önemli ise, Allmatters Regl Kabını (Regl kabı) kullanmanızı kesinlikle önermiyoruz. Aslında, regl dönemi başladığı andan itibaren regl kabını kullanmaya başlayabilirsiniz. Yaş sınırı olmamasına rağmen regl döneminde vücudunuzun rahat olması gerekir. Cinsel ilişkiye daha önce girmemiş ve yeni regl olmuş gençlerin vajinal kasları daha sıkı olma eğilimindedir. Bu da Regl kabını yerleştirmeyi biraz zorlaştırabilir. Bu nedenle başlangıçta pratik yapmak isteyebilirsiniz. Rahatsızlık hissederseniz zorlamayın, ara verin, rahatlayın ve daha sonra tekrar deneyin.

Vajinal Zar (hymen) zarar görür mü?

Eğer vajinal zar hassasiyesiniz var ise, Allmatters Regl kabı kullanımını kesinlikle önermiyoruz.

Zarnı yapısı kişiden kişiye farklılık gösterdiği için, bu riski göze almamalısınız!

Eğer vajinal zar ile ilgili hassasiyetiniz var ise, Regl Kabı kullanımını önermiyoruz. Çünkü, her vücut kendine özgü bir yapıya sahiptir. Bu sebeple zar yapısı da farklılık gösterir, esnek ya da gergin olabilir. İleri ya da geride yer alabilir. Bu sebeple Regl Kabı vajinal zara zarar verir ya da vermez diyemeyiz.

Vajinal zarın yalnıza cinsel ilişki sırasında ya da Regl Kabını yerleştirirken “zarar görebileceğine” inanıyor olabilirsiniz. Yakın zamana kadar yaygın olarak bilinen vajinal zar ilgili durum böyle değil.

Vajinal zar, zaman içinde yıpranacak dokudan oluşur. İlk yıllarda spor yaparken, mastürbasyon yaparken ya da yürüyüş kadar basit aktivitelerde bile vajinal zarın incelebilir ya da genişleyebilir olduğu belirtildi.

Regl Kabı kullanımı hakkında daha fazla bilgi için burayı tıklayın.

Regl Kabını ne kadar süre takabilirim?

Regl Kabı her 8-12 saat arasında boşaltılmalıdır.
Başlangıçta, adet akışınızı ve kabınızın doluluk oranını öğrenirken daha sık boşaltabilirsiniz.
Regl Kabı 3 tane XL tampondan daha fazla kullanım olanağı sunar. Genellikle uzun adet dönemlerinde rahatça kullanılabilir.

Regl Kabını regl döneminin en yoğun akış olan günlerinde kullanabilir miyim?

Regl Kabı 3 tane XL tampondan daha fazla kullanım olanağı sunar, en yoğun akış olan günlerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Akışınızı miktarınızın ve kabınızın doluluk oranını öğrenirken daha sık boşaltabilirsiniz. Daha yoğun akış olan bir regl dönemi geçiriyorsanız günde 2 defadan daha sık boşaltmanız gerekebilir.

Regl Kabı, Prolapse (Vajinal Sarkma) ya da Tilted Uterus (Eğik Rahim) ile kullanılabilir mi?

Prolapse (Vajinal sarkma) ;

Vajinal sarkma derecesi büyük ölçüde değişebildiğinden, Regl Kabın sizin için uygun olup olmadığı konusunda jinekoloğunuza danışınız.

Tilted Uterus (Eğik Rahim);

Çoğu kadın eğik rahim ile Regl Kabı kullanabilir. Ancak doğru pozisyonu bulmanız biraz zaman alabilir. Bu sebeple Regl Kabı bir süre uygun pozisyonu bulana kadar tedbir amaçlı pedle birlikte kullanınız.

Bazı kadınlar Regl Kabı Prolapse (Vajinal Sarkma) ve Tilted Uterus (Eğik Rahim) ile kullanamazlar. Sızıntı veya rahatsızlık sorunları yaşıyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

OrganiCup kullanırken kan rahime geri mi akar yoksa içinde mi kalır? Eğer uzanır ya da amuda kalkarsam kan, Regl kabının içinde kalır mı ya da rahime akar mı?

Regl kabı içinde toplanan kanın rahminize akması pek olası değildir. Baş aşağı olsanız, amuda kalksanız bile.

Akışınızın nispeten yoğun kıvamda olduğunu farketmişsinizdir. Bu sayede Regl kabından dışarı akmaz. Kabın içinde kalır.

Böylece endişelenmeden uzanabilir ya da amuda kalkabilirsiniz.

OrganiCup'ı nasıl temizlerim?

Regl sırasından Regl kabını yeniden kullanmadan önce boşaltmanızın ardından suyla yıkamalısınız.  Adet dönemindeyken boşaltma ve yeniden kullanma sırasında kabı steril etmenize gerek yoktur.

Regl kabını regl döneminizin bitişinin ardından sterilize edebilirsiniz:

Regl kabını kaynar su içinde 5-7 dakika kaynatarak,

Eğer kaynar su erişiminiz yoksa;

Allmatters Temizleme Mendili kullanarak Regl kabınızı dezenfekte edebilirsiniz.

Regl kabını umumi tuvaletlerde nasıl temizlerim?

Regl Kabını kullanım sırasında temizlerken soğuk su kullanmalısınız.

Eğer seyahat ediyor ve uzun süre adet dönemi sırasında temiz suya erişiminiz yoksa yanınızda su bulundurduğunuzdan ve OrganiWipe Allmatters Temizleme Mendili gibi dezenfekte edici bez olduğundan emin olunuz.

İkisi de yoksa, tuvalet kağıdıyla basitçe temizleyebilirsiniz.

Regl Kabını ne kadar süre kullanabilirim?

Regl Kabını yıllarca kullanabilirsiniz. Bir süre kullanımdan sonra hafif lekeli ve renksiz görülebilir ve bu gayet normal. Her 3 yılda bir Regl Kabını değiştirseniz bile, diğer regl ürünlerine harcadığınız paradan daha az harcayacaksınız ve doğayı büyük miktarda atık maddeden kurtaracaksınız.

Regl Kabı, RİA (Rahim İçi Doğum Kontrol Yöntemi) ile kullanılır mı?

Bu konu hakkında oldukça çok soru aldık. Ve ardından jinekoloğa danıştık.
Sonuç olarak: Evet, kullanabilirsiniz. Bununla birlikte endişeniz olmaması için, RİA ile Regl Kabı kullanımı için doktorunuza danışabilirsiniz.
Çoğu Regl Kabı kullanıcısı hem Regl Kabı hem de RİA (bobin-halka) kullanıyor. Ancak kullanım sorunları ve anatomik durumlar nedeniyle RİA’nın yerinden çıkması gibi durumlar olmuştur.
Dahası RİA (bobin-halka) kullananların %5’lik kısmında vücut RİA’yı ilk 3 aylık sürede doğal olarak reddediyor.
Regl Kabını RİA ile kullanmaya karar verirseniz;
RİA ile Regl Kabı kullanmaya başlamadan en az 2 adet süresince bekleyin. Bu süre RİA’nın yerleşmesi için size zaman kazandıracaktır.
Regl Kabını çıkarmadan önce vakumlu kısmını büktüğünüzden emin olun.
Regl Kabını vajinal açıklığa yakın ve mümkün olduğu kadar aşağı yerleştirin. Ayrıca jinekoloğunuzdan RİA sicimini kısa tutmasını isteyebilirsiniz.
RİA ile Regl Kabı kullanma hakkında daha fazla bilgi edinin.

Regl Kabı hangi maddeden yapılmıştır?

Regl Kabı, %100 FDA onaylı tıbbi sınıf silikon malzemeden üretilmiştir.

Regl Kabı üretim yeri neresidir?

Regl Kabı için kullanılan medikal silikon ABD’de üretilir, Regl Kabı ise Almanya’da üretilir. OrganiWash Danimarka’da, OrganiWipes ise Finlandiya’da üretilir.

OrganiCup güvenli midir?

OrganiCup %100 tıbbi sınıf silikondan üretilmiştir ve vücudunuzda kullanmak için güvenlidir.

Tıbbi dereceli silikonlar biyo uygunluğu açısından test edilmiştir ve tıbbi uygulamalar için kullanılmaya uygundur.

Tıbbi sınıf silikonumuz, ABD Farmakopesi XXII Sınıf VI (vücutta 29 gün süreyle kullanılması güvenli) ve 21 CFR 177.2600 ile uyumludur.

Dahası, OrganiCup, Allergy Certified ™ (AC104, AC223, AC382) hipoalerjenik ve toksin içermez. Vegan Society ile sertifikalandırılmış % 100 vegandır (Üye no. 024025).

Regl bardakları AB’de tıbbi cihaz olarak sınıflandırılmaz, ancak OrganiCup malzemesi AB biyolojik uyumluluk standartlarını karşılar ve ISO 10993’e göre test edilir

Regl Kabı vegan mı ? Üretimi sırasında hayvanlara zarar verir mi?

Regl Kabı Vegan Topluluğu sertifikalıdır. Bu konuda sizi temin ederiz. Hayvanlar üzerinde herhangi bir test yapılmamıştır.

Regl Kabı vegan mı ? Üretimi sırasında hayvanlara zarar verir mi?

Regl Kabı Vegan Topluluğu sertifikalıdır. Bu konuda sizi temin ederiz. Hayvanlar üzerinde herhangi bir test yapılmamıştır.

Regl Kabının renk bozulmasını nasıl giderebilirim?

Regl Kabı renk atması kalıntı birikmesi sebebiyle oluşur ve kesinlikle normaldir. Bununla birlikte aşağıdaki adımlarla tekrardan yeni gibi görünmesi mümkündür.

  • İnternet üzerinden ya da eczanelerden %2 hidrojen peroksit alın.
  • Bir kapta ½ su ve ½ hidrojen peroksiti karıştırın. Regl Kabını içine yerleştirin ve bir gece boyunca içinde bırakın.
  • Bu işlem kabınızın neredeyse yeni gibi görünmesini sağlamalıdır. Tekrar kullanmadan önce iyice temizlemeyi unutmayın.

Lekelenme / renk atmanın nasıl giderileceğine dair ek ipuçları ve püf noktaları için buraya tıklayın .

Regl Kabını nasıl geri dönüştürürüm?

Birçok Avrupa ülkesinde eski kabınız yakılarak enerjiye dönüştürülebilir. Yerel geri dönüşüm tesisinize sorabilirsiniz. Büyük olasılıkla birinci sınıf tıbbi malzemeyle ne yapılacağını bilirler.

Eğer Regl Kabınızı çöp kutusuna atmak istemiyorsanız, yakabilirsiniz. Endişeniz olmasın, silikon temelde kumdur. Regl Kabı üretiminde kullanılan az miktardaki silikondan dolayı çok az miktarda Co2 açığa çıkacaktır.

0
0
Sepetiniz
Kargoyu hesapla
Kuponu onayla